Sevginar Sali

MUTLU’luluğun moralle epey bir ilgisi var : )

Başkan adaylarını öğrenemediğimiz, bu husus ve türevlerinde bir tık daha gerilerek geride bıraktığımız haftada dikkatimi çeken konuları paylaşmak istiyorum…
***
AK Parti Silivri'de ‘iş yavaşlatma eylemi' var sanki… On gündür sadece yönetim kurulu üyelerinin nöbetine ilişkin duyurular ve son iki sistematik toplantının gerçekleştirildiğine ilişkin paylaşımlar yapılıyor… ‘Yönetim olarak görevimizin başındayız ama ciddi hizmet takibi ve propagandaya ara verdik' mesajı belediye başkan aday adaylığı süreci ile ilgili olsa gerek… Ankara ve TOKİ dolaylarından aday olasılıklarına karşı ilçe yönetimi galiba sessiz bir direniş kararı aldı! Bunun için onları suçlayan çıkar da ben kesinlikle ‘oldukları gibi görünmelerinden' şikayetçi değilim.
Tavrı biz anladık da bu mesaj İstanbul ve Ankara'ya kadar ulaşır mı? Onu da zaman gösterecek. Bu moralsizlik yaşanan gelişmeler çerçevesinde kaçınılmaz ve tepki göstermek zorunlu; size sorulmadan, Silivri ile alakası olmayan adayları kabullenmek durumunda olmadığınızı, olmadığımızı artık öğrensin bilmesi gerekenler…
Yıllardır ‘yerli' - ‘yabancı' aday keşmekeşinden güç bela yakasını sıyıran AK Parti, yağmurdan kaçarken doluya tutulma tehlikesi atlattı diye bakıyorum tüm iyimserliğimi kuşanarak. ‘İthal' aday olasılığı çok zayıflamakla birlikte teşkilattaki keyifsizliğe (inşallah sadece aday gerilimidir; açıklandıktan sonra iktidar heyecanı hakim olur) bakılırsa tamamen ortadan kalkmamış gibi duruyor.
Şahsi hüsnü kuruntularımdan söz etmiyorum… Seçime üç ay kala günlerdir AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından hizmet takibine ilişkin tek bir paylaşım gelmemesi çok garip. Oysa düne kadar günde on çalışmanın duyurusu geçerdi!
‘İktidardan çıt çıkmayan yerde, muhalefetten ne bekliyorsun?' diyebilirsiniz. Malum CHP zaten böyleydi, olan bir şey kaybolmadı. Ama AK Parti böyle değildi; 15 gün öncesine kadar azim vardı, heyecan vardı, yerel seçimden konuşurken teşkilat temsilcilerinin gözü parlıyordu…
AK Parti Silivri'de hissedilen genel iktidar yorgunluğu, CHP İlçe Örgütünde de yerel iktidar dolayısıyla aynen geçerli!
AK Parti Silivri'de yerel iktidarı almaya ne kadar niyetsiz görünüyorsa, CHP de Türkiye geneliyle alakalı aynı manada hareket içinde!
MHP ve İYİ Parti'deki heyecan, Silivri ölçeğinde ne AK Parti ne de CHP'de var! İktidar ortağı olma potansiyelleri, iktidarın sahibi olma olasılığını taşıyanlardan, daha coşkulu.
***
Bir insanın yaşam sevincini öldürüp ona dünyaları hediye etmeniz ne anlam taşır?
Bence de çok saçma bir hareket…
Beklentiniz olan insan ve insanlara, hatta hiç kimseye; birincisini kesinlikle hiçbir durumda yapmayacaksınız!
A illa “Yapacağım” diyorsanız; bu insandan (insanlardan) bir şey beklemeyin, hatta kendinizi kollayın yaptığınız şey dönüp dolaşıp sizi bulur çünkü! Külliyen zarar anlayacağınız…
Hayatın felsefesi çok basit aslında! Duygular ateş gibidir; er ya da geç söner… Bu ateşin tesirinde size yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmayın, bile isteye kötülük etmeyin… Bir ateşin sürmesini sağlamak sizin de içinde bulunduğunuz yangının tam da bu noktadan sonra kontrolden çıkma ve yok etme şiddetini arttırır.
Bu günlerde çok daha zor farkındayım ama Mutlu Bozoğlu, adının hakkını verme konusuna odaklanmalı… İlçe Başkanın ‘mutsuzluğu' bütün teşkilatın süngüsünü düşürüyor!
*Bu AK Parti'nin ‘mutlu'luğuna adanmış yazımdan dolayı teşekkür bekliyorum ama alacağımı hiç sanmıyorum : (

YORUM YAP